Kaikki ei aina mene niin kuin itse haluaisi. Aina välillä törmää väistämättä tilanteeseen, jossa joku muu toimii omaan ajatukseen verrattuna poikkeavalla tavalla. Ja aina välillä tuollaisesta tilanteesta myös nousee vahvoja tunteita. Tällaisessa kohdassa olisi kenties viisasta pysähtyä ja miettiä miten reagoida, eikä lähteä tunne edellä suin päin reagoimaan tilanteeseen, vaikka se on usein hyvin houkuttelevaa. Ainakin minusta.
Minä ajattelen, että erityisesti omaa reagointia olisi syytä miettiä, jos asiasta nousee suuria tunteita tai mainitun kaltaiseen toimintaan liittyy tarkoituksellinen provokaatio. Noissa kohdin pitäisi onnistua näkemään tuota tunnetta suurempi kokonaiskuva tilanteesta tai asiasta juuri silloin, kun suuri tunne ajaisi suoraan toimintaan kaikkein eniten.

Miten tällaisessa tilanteessa sitten pitäisi toimia? Pitäisikö toimia? Riippuu varmaan tilanteesta ja asiasta tai siitä keneltä kysytään mutta varmaa on se, että tälläkin saralla voinee suurin osa meistä tulla paremmaksi oman itsensä kanssa. Minä ainakin. Joissain kohdin tyypillisen pohjalaisen luonteen omaavana minusta on kuitenkin joskus hyvä ja palkitsevaakin toimia käänteisen psykologian mukaan.
Itse olen vienyt ajattelutapani aiheen parissa niin pitkälle, että joskus vastaan tunnetta herättäneeseen sähköpostiinkin vasta seuraavana tai sitä seuraavana päivänä. Näin erityisesti silloin, kun kaikkein vähiten haluaisin tuon tunteen näkyvän sähköpostissani. Toki vastaukseni voi joskus viipyä muutenkin joitain päiviä. Päihdetyössä ollessani olen onnekseni saanut hyvää harjoitusta erottaa tunteet asioista, tästä kokemuksesta on minulle suuresti hyötyä edelleen ja tässäkin asiayhteydessä.